Uchund.se

Vad behöver din hund?

När du ska skaffa en hund är det bra att läsa på så att du har koll på vad hunden kommer behöva. Även när du haft hund ett tag kan det vara bra att kolla igenom information om vad din hund behöver. Kanske gjorde du några val som inte var så bra precis i början, även om du ville väl? Det är inte lätt att tänka helt rätt. Den typ av hundsäng du skaffade kanske inte föll din hund i smaken, eller så har den växt ur den. Att sådant händer är helt normalt, och det är viktigt att du då uppdaterar sakerna så att hunden inte blir utan något.

Vilka saker behövs?

Det kan se lite olika ut vad din hund behöver, både beroende på vad du har för hund och hur du och hunden bor. Helt grundläggande är att den behöver mat, och skålar för mat och vatten. Godis är också viktigt, så att hunden kan få belöningar på det sättet. En hundsäng eller annan typ av hundbädd har betydelse eftersom hunden då får en plats som är dess egen och där den kan vila. Sele eller halsband och koppel behövs när ni ska gå ut, och även bajspåsar är nödvändigt. Förutom detta kan du behöva leksaker av olika slag, klotång, borste eller annat som behövs för pälsvård. Även tandborste är bra att använda. Det finns en del regler som handlar om vad du måste erbjuda din hund, som såklart är bra att hålla koll på. Men glöm inte att det också är viktigt att hunden ska trivas, ha saker den gillar och att relationen till dig är det viktigaste den har.

Vad kan behöva bytas ut?

Förutom att du behöver fylla på förrådet av hundpåsar, mat och godis är det framför allt leksaker och hundsäng som kan behöva bytas ut. Det är bra om du räknar in det när du planerar för kostnader för en ny hund. Både leksaker och en hundsäng kan vara något hunden gillar att bita på, och då kan nya behövas efter ett tag. Det kan också vara att du upptäcker att andra leksaker passar bättre för de aktiviteter din hund gillar, eller att en hundsäng i ett annat material nog skulle uppskattas mer. Tänk på att välja en hundsäng som är lätt att tvätta eller rengöra på annat sätt, så att din hund får en plats för vila som alltid kan vara ren och fräsch.

kheera