Uchund.se

Hitta rätt hundförsäkring

Som hundägare är det mycket viktigt att du har en bra och trygg försäkring på ditt husdjur. Hundar, precis som människor, kan råka ut för både sjukdomar och skador. Vissa hundraser är dessutom mer belägna att få problem än andra. Det kan t.ex. gälla tandsjukdomar eller eksem.

Med en bra försäkring minskar du risker för höga och plötsliga utgifter när din hund behöver vård hos en veterinär. En hundförsäkring kan vara uppbyggd på flera olika sätt och det är inte ovanligt med försäkringsavtal i olika nivåer, t.ex. grundförsäkring eller premiumförsäkring som täcker det allra mesta. När du ska skaffa en hundförsäkring till din fyrbenta vän finns det flera saker som är viktiga att tänka på. Vi ger dig tipsen du behöver för att hitta rätt i djungeln.

Så väljer du rätt hundförsäkring

Det finns många olika typer av hundförsäkringar och försäkringsbolag att välja mellan. Många försäkringsbolag som försäkrar hundar försäkrar även andra djur, t.ex. katter, kaniner eller andra smådjur. Vill du hitta en bra kattförsäkring rekommenderar vi dock att du använder dig av Kattförsakring.se för att hitta rätt. Hos Kattförsakring.se jämför du kattförsäkringar för att hitta det absolut bästa alternativet för dig.

Jämför innan du väljer – Innan du bestämmer dig för vilket försäkringsbolag du vill använda rekommenderar vi att du först jämför marknaden. Det är inte bara priserna som kan skilja försäkringsbolagen åt, utan även innehållet, maxersättningen och vad bolaget kan erbjuda dig som kund.

Be om offerter – Du har alltid rätt att be om en offert eller ett prisförslag från försäkringsbolag som du är intresserad av. Ta därför in offerter från olika bolag innan du tar ditt slutgiltiga beslut. Försäkringsbolagen bör även kunna ge dig information om varför du bör välja deras specifika försäkring.

Försäkringsbehov – Fundera på vad som är viktigt för just din hund och vad det är för försäkringsbehov som hunden har. Har du t.ex. en stor hund kan det vara bra att välja en försäkring som fokuserar på ett extra skydd mot t.ex. ledsjukdomar. Små hundar har andra försäkringsbehov. Det är t.ex. inte ovanligt att många små raser får mycket problem med sina tänder.

Vad påverkar priset på en hund- eller kattförsäkring?

Det finns flera faktorer som är avgörande för hur mycket du får betala i försäkringspremie. Valet av försäkringsbolag har t.ex en mycket avgörande roll, såväl som valet av självrisk. Vill du ha en hög självrisk är försäkringspremien oftast lägre än om du väljer en låg självrisk att börja med. Din hund eller katts ålder och tidigare sjukdomar eller problem är också betydande. Därför bör du alltid använda dig av Kattförsakring.se om du ska jämföra kattförsäkringar eller en jämförelsesajt för hundförsäkring om det är en hund du har.

kheera