Uchund.se

Fila Brasileiro

Det finns många fantastiska hundraser runt om i världen och söker man en med annorlunda utseende och egenskaper är Fila Brasileiro ett alternativ. Precis som många andra hundraser så avlades denna fram för att användas till jakt, vilket kanske även är det första man tänker på när man ser hundens utseende. Det är dock inte detta som är den mest annorlunda och speciella egenskapen som hunden har. Här jagar man inte orre eller älg, utan rasen togs fram för att fånga in mycket farligare djur än så, nämligen jaguarer.

Fila brasileiro är en mycket stor och kraftig hund som behöver få mycket motion. Dess storlek gör även att hunden inte trivs bra i mindre lägenheter eller på små ytor överhuvudtaget. Att ha en Fila Brasileiro i en 30 kvm lägenhet i storstaden Stockholm är alltså inte det bästa för hundens välmående.

På grund av hundens egenskaper är den inte optimal som förstagångshund och detta beror främst på jaktinstinkten. Hundrasen har även en mycket starkt vaktinstinkt, vilket gör att den gärna misstror människor som den inte känner. Vill man ha en Fila Brasileiro är det alltså viktigt att man har erfarenhet av hundar sedan tidigare och att man är en mycket ansvarsfull hundägare.

kheera