Uchund.se

Bullterrier

Du har med största sannolikhet stött på en och en annan bullterrier i ditt liv, även om du själv inte vetat vad rasen heter. Tyvärr är denna hund väldigt missförstånd, eftersom dess utseende kan vara avskräckande för många. Hunden är mellanstor i storlek och har en kraftig kropp med kortare ben, men det är inte hundens kropp som får många att rygga till, utan hundens huvud.

Bullterriern har ett mer äggformat huvud och en lång nos. Ögonen är små och sitter högt upp, vilket kan få den att se lite elak eller aggressiv ut. Detta är dock något som inte alls överensstämmer med hundrasens mentalitet och egenskaper. Bullterriern är en mycket snäll och tillgiven hund som även går bra ihop med barn om den uppfostras rätt. Utöver detta så är rasen även en aning blyg, vilket gör att den inte gärna hoppar upp i en främlings famn direkt.

Bullterriern kan dock vara en aning envis, så det gäller att man är relativt hundvan för att kunna hantera hunden och uppfostra den på rätt sätt. Om rasen fick välja själv hade den troligtvis hittat på många bus och knep för att stjäla din uppmärksamhet.

kheera