Uchund.se

Nya Guineas sjungande hund

Det finns hundar som är mycket snabba och som används till hundkapplöpningar och sen finns det hundar som har mycket starka jaktinstinkter och därför används i samband med jakt. Men visste du att det även finns hundar som gillar att sjunga? Jo, det är sant! Nya Guineas sjungande hund är faktiskt det fullständiga namnet på den här rasen och det går inte att sticka under stol med att den förtjänar sitt namn.

Nya Guineas sjungande hund går även under namnet “sångaren” och om du hör den yla kommer du direkt att förstå varför. Hundens utseende liknar nästan en dingo och det har varit svårt att kunna fastställa rasens egentliga ursprung. Det man tror är att hunden härstammar från pariahundar, men ännu är det ingen som har kunnat bevisa detta. Förutom sjungandet så utmärker sig hunden lite extra med sina ögon. När det är mörkt ute så lyser dessa nämligen grönt!

Rasen som sällskapshund

Nya Guineas sjungande hund är, trots dess utseende, väldigt vänlig av sig, men det är inte en hund som man bör satsa på som första alternativ. Hunden kan vara mycket reserverad mot främmande människor och är även svår att lydnadsträna.

kheera